A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Всесвітній День здоров’я

Дата: 06.04.2018 14:10
Кількість переглядів: 751

Всесвітній  День  здоров’я

Цей День відзначається 7 квітня починаючи з 1948 року. Саме тоді була створена  Всесвітня організація охорони здоров’я (World Health Organization), членами якої поступово ставали різні країни світу. На сьогодні це двісті країн, які зробили свій вибір на користь здоров’я людей. Україна була однією із перших.

Починаючи з 1950 року щорічне проведення Всесвітнього дня здоров’я стало доброю традицією. Його мета – допомогти людям зрозуміти цінність свого здоров’я.

Здоровий спосіб життя – це повсякденна турбота про збереження та зміцнення здоров’я. Велике значення в цьому відіграє режим дня. Щоб не гаяти марно часу, його варто розпланувати. Важливо передбачити час для всього: сну і навчання, відпочинку і занять спортом.Заклади дошкільної освіти Дівичківської ОТГ День здоров’я відсвяткували активно і весело.


Здоров’я – найважливіша цінність не лише окремо взятої людини, а й загалом усього суспільства. Щоб людина мала змогу  піклуватися про своє здоров’я, про розвиток, вона повинна свідомо ставитися до життя як до найважливішого дарунку природи. Тому формувати культуру здоров’я особистості, прищеплювати розуміння пріоритету здорового способу життя, надавати ґрунтовні знання  про основи здоров’я  дітям у Ковалинському ЗДО «Яблунька» починають  з раннього віку, щоб знання,  вміння та навички перейшли у звичні , необхідні потреби. З цією метою була проведена дитяча розвага «Зустріч з лікарем Айболитом.

Фото без описуФото без описуФото без опису

У Єрківецькому ЗДО  «Барвінок» було проведено свято День здоров’я «Малятко-здоров’ятко». Це дуже веселе свято, якого чекали всі дошкільнята. Мета заходу – охопити всіх дітей дитячого садка різними формами фізичного виховання; активізувати оздоровчу роботу ; створити атмосферу радості; формувати позитивно емоційний стан; розвивати рухові, творчі, комунікативні здібності малечі. 

Протягом дня  обговорювали з дітлахами користь загартування, необхідність мити руки й чистити зуби, правильно харчуватися .

Але найбільшими бажанням у малят було погратися, адже гра – це характерна для дитячого віку потреба, яка дарує малюкам радість і насолоду. Гралися  дітки  в різні ігри, проводили змагання, спортивні естафети, співали веселі пісні, загадували загадки, різноманітні вікторини та навіть нагадали, які загартовувальні процедури проводяться в дитсадку.

Фото без описуФото без описуФото без описуПро те, як важливо бути здоровим, знає кожен. Ось чому День здоров'я у дитячому садку - один з найважливіших днів.  Малюки Стовп'язького ЗДО «Журавлик» приєдналися до відзначення Всесвітнього дня здоров'я. Розпочали з оздоровчої гімнастики на свіжому повітрі, яку продовжили веселими естафетами. Після цього діткам розповіли про корисні та шкідливі звички, наостанок - всі разом пограли у захоплюючу гру "Вітамінки". Загалом діти отримали змістовні поради, як необхідно піклуватися про своє здоров'я, а також піднесений настрій та позитивні емоції.

Фото без описуФото без описуФото без описуУ Дівичківському  ЗДО  «Колосок» було проведено свято сміху та здоров’я «Клоун у садок прийшов і смішинку нам приніс» за участю двох команд «Бімчики» і «Бомчики». Свято подарувало дітям масу позитивних емоцій, дало змогу перевірити свої фізичні і вольові можливості, розвивати почуття колективізму, вміння діяти в команді, виховувати бажання активно відпочивати, брати участь у іграх, перемагати, співпереживати за друзів, викликати інтерес до активної рухової діяльності, ще раз і ще раз пересвідчитись у необхідності займатися фізичною культурою і спортом

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора